Gå til din Personlige RapportTilføj side til personlig rapport+

TDC i dag

Profil

TDC er den førende leverandør af kommunikations- og underholdningsløsninger i Danmark med en position som markedsleder i hvert af de store segmenter – fastnettelefoni, fastnetbredbånd, mobiltjenester og betalings-tv samt det voksende multiplay-segment. Det er lykkedes TDC at forsvare eller endda øge sin position som markedsleder gennem årene. Denne præstation er opnået gennem en række stærke danske brands, der omfatter alle kundesegmenter, kanaler og produktkategorier på markederne for såvel privat- som erhvervskunder, og gennem TDC’s ubestridte position som den førende udbyder af teknologiplatforme og infrastruktur inden for alle de store accessteknologier som kobber, koaksialkabler, optiske fibernet og mobilnet. TDC er en af kun to europæiske førsteoperatører, der 100 pct. ejer et kabel-tv-net på sit hjemmemarked.

Uden for Danmark har TDC betydelig tilstedeværelse på det pan-nordiske erhvervsmarked. Med fuldt kontrollerede dattervirksomheder i Sverige, Norge og Finland kan TDC tilbyde pan-nordiske løsninger til virksomheder og udfordre de lokale førsteoperatører ved at tilbyde stærke og fleksible erhvervsløsninger herunder hosting og systemintegrationsløsninger.

“TDC-aktierne er udbytteaktier med dedikeret støt udbetaling af udbytte baseret på en yderst attraktiv udbyttepolitik om at udbetale 80-85% af EFCF. For regnskabsåret 2011 udgjorde udbyttet 9,4%1.”

1 Udbytte på DKK 4,35 pr. aktie delt med lukke-aktiekursen på 46,06 den 30. december 2011.

Organisation og brands

TDC har en kundefokuseret organisationsstruktur med fem forretningsenheder og en fælles driftsfunktion for at understrege fokus på kundetyper og deres behov. Ud fra en strategi om mange brands baseret på differentierede brands som TDC, Fullrate, Telmore, M1, Onfone og YouSee spænder TDC’s produkter over alle kerneproduktsegmenter inden for telekommunikation i Danmark med priser fra no-frills til premium. TDC distribuerer sine produkter gennem et omfattende distributionsnet herunder TDC’s egne butikker, forhandlernet, account managers, call-centre og hjemmesider.

Produktlinjer

TDC fastholder eller forbedrer sin førerposition i Danmark på tværs af alle sine produktlinjer i en telebranche præget af hurtige forandringer ved hele tiden at være på forkant med den teknologiske udvikling. Ultimo 2011 havde TDC Koncernen i alt 8.775.000 kunderelationer, også kaldet Revenue Generating Units (RGU'er).

FastnetbredbåndRGU ’000/%

Note: xDSL i Privat og Erhverv. BSA/videresolgt xDSL i Wholesale.

Fastnettelefoni (PSTN/ISDN/VoIP)RGU ’000/%

MobiltjenesterRGU ’000/%

Betalings-tvRGU ’000/%

Infrastruktur

Udbredelsen af bredbånd i Danmark er en af de højeste i verden. 75% af alle husstande og virksomheder abonnerer på bredbånd enten gennem xDSL, koaksialkabler, fibernet eller anden accessteknologi. Som førsteoperatør i Danmark er TDC stolt over at have medvirket til at opbygge og drive Danmarks kommunikationsinfrastruktur og derved have bidraget til Danmarks ledende position.

Med TDC’s fastnet, herunder kabelnet og fibernet, kan næsten alle danske husstande ud over fastnettelefoni modtage bredbånd med hastigheder på 2 Mbit/s. Langt de fleste danske husstande kan modtage bredbånd ved hastigheder på op til 20 Mbit/s samt triple play-tjenester (samlet udbud af telefoni, internet og tv over samme access-forbindelse). Hastigheder på op til 100 Mbit/s er også vidt tilgængelig med TDC's VDSL-produkt.

Dermed er TDC stærkt rustet til det fremtidige marked for højhastighedsbredbånd og data.

TDC fortsætter med at udrulle optiske fibre tættere på kunderne for derved at kunne levere endnu større hastigheder til de stadig kortere afstande, hvor data transporteres via kobberkabler. TDC fortsætter også med at udrulle fibernet til privatkunder (fibre-to-the-home).

TDC’s mobilnet giver dækning med 2G (GSM og EDGE) samt 3G til så godt som hele befolkningen. Udrulningen af HSDPA (3,5G), som muliggør downloadhastigheder på op til 42 Mbit/s, fortsætter, og TDC gør brug af sin 2,5 GHz-licens til at udrulle 4G (LTE). I 4. kvartal 2011 lancerede TDC sit første kommercielle 4G-produkt med hastigheder på op til 80 Mbit/s.

Nordic har et fiberbaseret transportnet, en fælles 'best in class' skalerbar VoIP-platform og er MVNO-operatør uden egen mobilnetinfrastruktur.